top of page

Introverziók /2020/ 

A technikai fejlődés következtében felgyorsult világunkban a virtualitás szerepe olyannyira megnőtt, hogy ez átalakította a valósághoz való viszonyunkat, megváltoztatta értékrendünket. Az igazi jelenlét, a hétköznapi jelenségek valódi megélése, a "befelé fordulás" képessége szinte teljesen elveszni látszott.

A sors úgy hozta, hogy miközben a sorozat készült, már nem csak egy kritikát fogalmazott meg, hanem valódi aktualitást nyert. A koronavírus okozta járványnak köszönhetően egy világméretű lassulás következett be. A karantén-helyzet rákényszerített minket arra, hogy csupán szűkebb környezetünkre és benne valódi önmagunkra koncentráljunk.

Az Introverziók sorozat képei önmaguk árnyékát rögzítő fotópapírok. A folyamat során nem használtam sem negatív filmet, sem tárgyakat, közvetlenül a meghajlított papírokra exponáltam, majd ezeket hagyományos módon, vegyszerekkel hívtam elő. A sorozat érdekessége, hogy az egyes fotók működnek síkban kiterítve és térben meghajlítva is, de egyszerre nem látható mindkét állapot.

A sorozat megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka.jpg
bottom of page