top of page

Szeretettel meghívjuk

GÁBOR ENIKŐ - ÖSSZEGYŰRT FÉNY

című kiállításának megnyitójára, valamint az Introverziók című fotókönyv-sorozat bemutatójára.

Köszöntőt mond: RÉTHLY ÁKOS a BudaTower vezetője

A kiállítást megnyitja: TASKOVICS DORKA fotográfus

Közreműködik: NÉMETH KRISZTA színész, fotográfus


Időpont: 2022. március 10., csütörtök 17 óra

Helyszín: Mária Magdolna Torony, Budapest 1014, Kapisztrán tér 6.


"Az érzékenység, amely megelőzi a látványt." A mondat, amely Kazimir Malevics 1915-ben közzétett Szuprematista kiáltványából származik, többszörösen is érvényes Gábor Enikő Összegyűrt fény címmel nyíló tárlatán bemutatott műveire csakúgy, mint alkotói attitűdjére.

Tevékenysége során nem csupán a médium abszolút jellegét elemzi, kutatja; érzékenysége kimozdul az önmagára reflektáló művész pozíciójából is: társakat keres, alkalmi alkotói kört hív életre az öt egyedi, egyetlen példányban megjelent fotókönyv létrehozásának gesztusával.

Az öt különleges kialakítású fotókönyv egyes példányaiban az Introverziók sorozat képein túl öt olyan kortárs alkotó - A Fehér Vera, Bartis Attila, Miltényi Tibor, Nagy Zopán, Vedres Ági - szépirodalmi szövegeit olvashatjuk, akik a művész számára meghatározóak és hiteles kapcsolódási pontot képviselnek irodalom és fotográfia között.

Egyén és közösség multimediális alkotói mátrixában, a Mária Magdolna Torony szakrális terében a március 10-én nyíló kiállítás olyan befogadói szerepre hívja el látogatóit, amelyben az eggyé válás tapasztalata nem elérhetetlen vágy, hanem valódi lehetőség, amellyel érdemes élnünk.


/Taskovics Dorka/

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. március 11. – április 10. között a Budatower nyitvatartási ideje alatt.

A könyvekben szereplő fotók elkészülését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


bottom of page